Zomerse curry

Tijdens de zomermaanden heb in altijd courgettes en sperzieboontjes in overvloed in mijn moestuin. En Oma belt om de twee dagen of ik geen tomaten moet hebben (ze hebben een serre vol).

Ik maak graag eens iets exotisch met al deze groentes, en geef toe… een lekkere en gezonde curry smaakt altijd!

Dit heb je nodig (voor 4 personen, of voor 2 personen als je dit de volgende dag ook als lunch wil):

  • 2 mooie, rijpe tomaten
  • 2 rode uitjes
  • 3 tenen knoflook (Man en ik hebben het graag pittig)
  • 1 duimpje gemer
  • 400 gram boontjes
  • 1 courgette
  • 200 ml kokosroom (kokosmelk mag ook)
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels madras curry poeder
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 4 draaien van de pepermolen
  • Een handje verse koriander (als je niet van koriander houdt kan je ook peterselie gebruiken)

Hoe gaan we te werk?

  • Voeg een eetlepel kokosolie toe aan je kookpot (je kan ook olijfolie of ghee gebruiken) en zet op een zacht vuurtje.
  • Snij de rode uien in dunne halve ringetjes en voeg ze toe.
  • Pel de teentjes knoflook en rasp ze bij de uien (je kan ook een knoflookpers gebruiken of de teentjes in fijne stukjes snijden).
  • Rasp ook de gember bij de uien (hier verwijder ik de schil niet, maar zorg er wel voor dat je biologische gember hebt gekozen, anders verwijder je de schil best wel).
  • Laat even stoven. Snij terwijl 1 van de tomaten in grove stukken en doe dit in een kommetje (je hoeft je pitjes niet te verwijderen). En mix vervolgens de tomaat met een staafmixer tot een papje. Voeg dit toe aan de kookpot en roer even.
  • Bij de tweede tomaat verwijder je wel de pitjes en deze snij je in kleine blokjes. Ook dit mag aan de kookpot toegevoegd worden.
  • Verwijder de topjes van de sperzieboontjes en halveer ze (in heb niet graag grote stukken boontjes in m’n curry). Voeg ze ook toe.
  • Snij ook de courgette in kleine blokjes en voeg toe.
  • Roer even en voeg vervolgens alle kruiden toe. Roer goed en laat twee minuutjes stoven.
  • Voeg nu de kokosroom toe.
  • Voeg een klein beetje water toe, tot alle groenten net onder water staan.
  • Laat aan de kook komen, zet het deksel op en draai het vuur laag.
  • Laat rustig 20 minuten sudderen.
  • Ik heb de saus graag wat dikker, dus ik haal de laatste 10 minuten het deksel van de kookpot.
  • Roer nog een goed door en strooi de grof gesnipperde koriander over de curry.

Deze curry is heerlijk om op zichzelf te eten. Maar je kan op het einde ook nog een blikje kikkererwten toevoegen. Of je kan het serveren met een lekker stukje kip.

Smakelijk!

Liefs,

Fie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s